Holistische praktijk voor dieren

Angel Westerbeek

SCHUSSLER CELZOUT-THERAPIE

WAT IS CELZOUTTHERAPIE:

Ziekte zorgt voor verstoring van het normale functioneren. In veel gevallen wordt dit bestreden met medicatie.

Het lijkt een snelle verbetering; de klachten zijn weg. Maar is daarmee ook de werkelijke oorzaak weggenomen, of zijn alleen de uiterlijke symptomen niet meer zichtbaar? Waardoor is de jeuk ontstaan, hoe heeft het dier koorts gekregen, waarom is het gaan overgeven? Er is een onderliggende reden voor.

Een bijkomend effect van reguliere medicatie is dat het genezingsproces in het lichaam wordt overgenomen door de medicijnen. Er kunnen problemen ontstaan met het uitscheiden van afval- en gifstoffen omdat dit proces niet meer goed kan plaatsvinden.

Eigenlijk geneest de ziekte dus niet echt. De oorzaken gaan naar een dieper niveau in het lichaam om uiteindelijk vaak weer naar boven te komen op andere plekken en in andere vormen.

In de celzout-therapie wordt echter wel naar een verband gezocht tussen oorzaak van de klacht en uiterlijke symptomen.

Dokter Schussler heeft laten zien dat er een relatie is tussen klachten en het tekort aan mineralen op celniveau. In een ideale situatie is er evenwicht tussen opname, verbruik en uitscheiding van mineralen. Wanneer dit evenwicht, door welke situatie dan ook, verstoord raakt kunnen tekorten optreden. Door deze tekorten ontstaan klachten en dit kan zich uiten op zowel fysiek als mentaal gebied. Wanneer dit tekort op cel-niveau weer wordt aangevuld, wordt de oorzaak van de klacht weggenomen.

De ziekte wordt dus bestreden, maar het lichaam krijgt de kans om te herstellen.

Celzout-therapie kan als een op zichzelf staande therapie worden toegepast, maar ook heel goed in combinatie met andere behandelingen.

0