Holistische praktijk voor dieren

Angel Westerbeek

Klik hier om de titel te bewerken

Klik hier om de ondertitel te bewerkenNaast klassieke homeopathie is het mogelijk te kiezen voor andere behandelingen. Denk hierbij aan celzouten of essentiële oliën. Ook is het mogelijk uw dier of zijn voeding/medicatie te testen door middel van de biotensor.
Deze zijn in te zetten als aanvulling, maar ook als op zichzelf staande therapie.
Wanneer u met mij bespreekt wat u graag zou willen en door middel van een afspraak is de nodige informatie naar voren gekomen, dan zal ik kijken wat voor uw dier qua behandeling het meest passend is.

* Celzouten:
Ziekte zorgt voor verstoring van het normale functioneren. In veel gevallen wordt dit bestreden met medicatie. Het lijkt een snelle verbetering; de klachten zijn weg. Maar is daarmee ook de werkelijke oorzaak weggenomen, of zijn alleen de uiterlijke symptomen niet meer zichtbaar? Waardoor is de jeuk ontstaan, hoe heeft het dier koorts gekregen, waarom is het gaan overgeven? Er is een onderliggende reden voor. Een bijkomend effect van reguliere medicatie is dat het genezingsproces in het lichaam wordt overgenomen door de medicijnen. Er kunnen problemen ontstaan met het uitscheiden van afval- en gifstoffen omdat dit proces niet meer goed kan plaatsvinden. Eigenlijk geneest de ziekte dus niet echt. De oorzaken gaan naar een dieper niveau in het lichaam om uiteindelijk vaak weer naar boven te komen op andere plekken en in andere vormen.
In de celzout-therapie wordt echter wel naar een verband gezocht tussen oorzaak van de klacht en uiterlijke symptomen. Dokter Schussler heeft laten zien dat er een relatie is tussen klachten en het tekort aan mineralen op celniveau. In een ideale situatie is er evenwicht tussen opname, verbruik en uitscheiding van mineralen. Wanneer dit evenwicht, door welke situatie dan ook, verstoord raakt kunnen tekorten optreden. Door deze tekorten ontstaan klachten en dit kan zich uiten op zowel fysiek als mentaal gebied. Wanneer dit tekort op celniveau weer wordt aangevuld, wordt de oorzaak van de klacht weggenomen. De ziekte wordt dus bestreden, maar het lichaam krijgt de kans om te herstellen.

* Essentiële olie
Essentiële olie werkt onder andere via de reukorganen. Het reukzintuig is één van de oudste zintuigen. Het heeft een rechtstreekse verbinding met het limbisch systeem, het oudste deel van de hersenen. Dit systeem beïnvloedt het bewustzijn. Door gebruik te maken van geuren die het reukzintuig prikkelen kunnen via het onderbewustzijn de verschillende processen in het lichaam beïnvloedt worden. Denk maar aan de geur van lavendel (ontspannend) of rozemarijn (stimulerend en activerend). De oliën werken echter niet alleen in de vorm van geur. Ze kunnen ook gebruikt worden op de huid in de vorm van massage-olie, of ze kunnen ingenomen worden. 
Belangrijk hierbij is de kwaliteit van de olie. Alleen een goede kwaliteit olie zal de meeste positieve effecten uit de behandeling halen.

* Testen met de biotensor    
Overal in de natuur komen trillingen (resonantie) voor, zowel in de wereld van het grote (aardbevingen), als in het kleine (atoomtrillingen). Wanneer het lichaam uit balans is door al deze trillingen, kan de energie niet meer doorstromen. Organen werken niet meer zoals het hoort. Er ontstaan klachten en ziektes kunnen het gevolg zijn. 
De biotensor is een meet- en testapparaat dat ontwikkeld is door de Duitse filosoof Dr. J Oberach. De biotensor is een bio-energetisch testapparaat en is zeer nauwkeurig in de meetresultaten. Het is een uiterst gevoelig meetinstrument, dat met de aanwezige levensenergie van het dier gaat resoneren.  
Cellen, weefsels en organen hebben elektromagnetische eigenschappen. De elektrische stroompjes (trillingen) kunnen buiten het lichaam worden gemeten. Elke lichaamscel heeft zijn eigen frequentie. Met behulp van de biotensor kunnen deze frequenties worden opgemeten. De biotensor is in vakkundige handen een gevoelig instrument waarmee het lichaam onderzocht kan worden op verstoringen van fysieke of emotionele aard. Hiermee kunnen veranderingen in het lichaam zichtbaar gemaakt worden en kunnen blokkades gemakkelijk worden opgespoord, waardoor snel duidelijk wordt waar de disbalans zich bevindt.
De biotensor kan ook worden ingezet om de voeding van uw huisdier te testen, of zijn/haar medicatie, vaccinaties, vlooien- en tekenmiddelen, enzovoort.